> Home  > Adverteren op Amazon

Adverteren op Amazon

Adverteren op Amazon

Wat betekent de komst van Amazon voor jouw als webshop?
Adverteren en de voordelen van Amazon lees je in deze blog.

Wat zijn Marketplaces?

In heel Nederland kopen consumenten niet alleen steeds meer via Marketplaces, hier start vaak ook de zoektocht. Marketplaces zijn vaak de eerste kanalen die consumenten bekijken. Consumenten kiezen voor Marketplaces omdat zij er van overtuigd zijn direct te vinden waar ze naar op zoek zijn. De grote Marketplaces zoals Ebay, Bol.com, Booking.com en Amazon hebben bij elkaar miljoenen bezoekers en 56% van de bezoekers begint met online shoppen bij een Marketplaces. Eén ding wat zeker is: het marktaandeel van Amazon zal in Nederland de komende tijd gaan groeien. Amazon zal een grote invloed hebben op onder andere de prijzen, het assortiment en de voorwaarde van online shoppen in Nederland. Er bestaan drie verschillende Marketplaces:

• Horizontale Marketplaces
Bieden een breed assortiment aan producten en diensten die met elkaar te maken hebben. Een voorbeeld hiervan is Tripadviseur.
• Verticale Marketplaces
Bieden geen breed assortiment aan. Zij richten zich meer op de specifieke producten en diensten. Een voorbeeld hiervan is onefit.
• All-in one Marketplaces
Dit is een combinatie van beide. Denk bijvoorbeeld aan Amazon.

Hoe kun je adverteren op Amazon?

Amazon adverteren werkt op een soort gelijke manier als adverteren op bol.com of marktplaats adverteren. Een consument is opzoek naar een bepaald product en voert een zoekterm in. Hierna toont Amazon de meest relevante producten.

Er zijn 3 verschillende manieren waarop je kunt adverteren op Amazon. Deze drie leg ik je hieronder uit.

• Gesponsorde productvermelding

Dit is de meest gebruikte manier van adverteren via Amazon en dit is te vergelijken met adverteren op marktplaats. Dit werkt als volgt: Amazon biedt bedrijven de mogelijkheid om gesponsorde producten te plaatsen. Klanten maken dan gebruik van de zoekfunctie in Amazon en hier komen relevante advertenties boven of onder de resultaten. De advertenties worden allen geactiveerd bij relevante zoekopdrachten. Vergeet dus niet om belangrijke zoektermen te verwerken in de titel van je advertentie. Wanneer de bezoeker van Amazon op je gesponsorde producten klikt, worden ze doorgestuurd naar de webshop. Op deze manier kun je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten. Wanneer je internationale consumenten wilt aanspreken is adverteren via Amazon een goede optie.

• Headline

Bij deze manier van adverteren verschijnt er een grote banner boven de zoekresultaten. Het voordeel hiervan is dat je drie verschillende producten kan tonen. De kans is dus groot dat de bezoeker geïnteresseerd is in 1 van de 3 producten. Het nadeel hiervan is dat je hele specifieke zoektermen moet selecteren. Ook betaal je per klik. Op het moment dat veel mensen op de advertentie klikken en maar weinig mensen een aankoop doen op je website, lopen de kosten nog steeds hoog op. Wel is het belangrijk dat je weet waar de potentiele klanten naar opzoek zijn.

• Display advertenties

In tegenstelling tot de hierboven genoemde manieren, wordt er bij display de product advertentie getoond op de productpagina’s van vergelijkbare producten. Wanneer bezoekers op je advertentie klikken worden ze doorgestuurd naar de website. Je betaalt per klik.

Adverteren via Amazon heeft veel voordelen en kan een waardevolle toevoeging zijn voor je bedrijf. Omdat Amazon de grootste webshop is ter wereld kun je ook veel internationaal publiek bereiken. Nog een voordeel is dat de prijzen erg laag liggen en je kan beginnen met een laag budget op Amazon adverteren.

Chat openen
Vragen? WhatsApp met ons!
Hallo 👋

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

Benieuwd in de mogelijkheden van Google mijn bedrijf?

Wil je meer lokale klanten aantrekken? Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-vermelding met Advertise Solution! We zorgen ervoor dat je bedrijf opvalt in lokale zoekresultaten, met een volledig ingevuld profiel en positieve recensies. Maximaliseer je zichtbaarheid en groei je klantenbestand. Start vandaag nog met het benutten van de kracht van Google Mijn Bedrijf!

   

  Benieuwd in de mogelijkheden van Google SEO content?

  Wil je je online aanwezigheid versterken en meer bezoekers naar je website trekken? Kies voor de geoptimaliseerde SEO-content van Advertise Solution! Onze ervaren schrijvers creëren boeiende en relevante content die zowel zoekmachines als je doelgroep aanspreekt. Vergroot je zichtbaarheid en groei je bedrijf met onze professionele SEO-content!

    

   Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Remarketing?

   Bezoekers die eerder op je site waren terughalen? Dat kan met Remarketing. Wij helpen je herinneren aan jouw merk, zodat ze terugkomen om alsnog te kopen. Slim, hè. Weet je niet hoe je moet starten? Wij helpen je daarbij!

     

    Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Apps?

    Heb je een app die de wereld moet zien? Met onze Apps Campagnes krijgt jouw app de spotlight in Google. Meer downloads en gebruikers? Geen probleem met de hulp van Advertise Solution!

      

     Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Shopping?

     Online winkelen is hot, en met Google Shopping sta jij vooraan. Wij zorgen dat jouw producten uitblinken in Google’s Shopping resultaten, zodat klanten niet om je heen kunnens.

       

      Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Display?

      Beeld zegt meer dan duizend woorden. Met onze Display campagnes laat je jouw advertenties schitteren op websites over het hele internet. Perfect om je merk te laten zien en nieuwe klanten te trekken.

        

       Benieuwd in de mogelijkheden van Google Analytics?

       Heb je je ooit afgevraagd hoe bezoekers jouw website gebruiken? Met Google Analytics duiken we diep in de data om te zien wat werkt en wat niet. We helpen je inzichten te verkrijgen om je website te optimaliseren, zodat je meer klanten aantrekt en behoudt. Met Advertise-Solution maak je slimme beslissingen gebaseerd op harde cijfer.

         

        Vraag vrijblijvend een analyse aan

         Wat voor gratis scan wil je?

          

          

         Vraag vrijblijvend een offerte aan

          Wil jij direct meer leads ontvangen in uw branche?

          Eenvoudig leads kopen Van schilder tot boekhouder, wij hebben de juiste professionals voor alles wat je zoekt. Ben jij een ondernemer en op zoek naar meer klanten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

          Fout: Contact formulier niet gevonden.

          Benieuwd naar de mogelijkheden?

          Content is key, letterlijk. Zo hebben wij ervaren dat goede content één van de belangrijkste factoren is om goed te ranken op Google. Benieuwd in de mogelijkheden voor jouw specifieke website en branche?

            

           Benieuwd naar de mogelijkheden?

           Wil je hoger scoren in zoekmachines en meer organisch verkeer aantrekken? Kies voor de professionele linkbuildingdiensten van Advertise Solution! We bouwen hoogwaardige backlinks van relevante en betrouwbare bronnen om je websiteautoriteit te vergroten. Verbeter je SEO en laat je bedrijf groeien met onze effectieve linkbuildingstrategieën!

             

            Benieuwd in de mogelijkheden van website optimalisatie

            Iedere ondernemer wilt dat zijn website gevonden kan worden door potentiële klanten. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is, is het optimaliseren van je website belangrijk. Maar wat houdt optimaliseren nou precies in?

              

             Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

             Met onze vrijblijvende SEO scan bekijken wij de huidige situatie van jouw website en maken wij gebaseerd op de data een gepaste rapportage met wat wij voor jou kunnen betekenen.

               

              Kom in contact om te starten met SEO

              Je wilt hoger op komen in google en het liefst al je concurrenten verslaan in de resultaten. Goed nieuws! Wij kunnen je daarmee helpen.

              Fout: Contact formulier niet gevonden.

              Kom in contact om jouw Google Shopping te verbeteren

              Geïnteresseerd of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van Google Shopping voor jouw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons.

                

               Kom in contact om jouw Google Ads te verbeteren

               Door middel van een gratis Google Ads review geven wij jou inzage in uw Google campagne en kun je besluiten om jouw campagne door ons te laten bewaken. Google Ads biedt altijd inzicht in de resultaten van de campagnes, waardoor wij jouw Google Ads campagnes kunnen verbeteren door bij te sturen en zo de beste resultaten te behalen.

               Fout: Contact formulier niet gevonden.

               Vraag nu onze gratis Google Ads review aan

               Ja, echt gratis. Het probleem is vaak dat de tijd en de kennis ontbreekt bij een gewone ondernemer voor een professionele Google Ads campagne en dat is zonde. Wij hebben daarom besloten om de Google Ads review geheel gratis aan te bieden. Zodat jij als ondernemer een beter beeld krijgt betreft de diverse mogelijkheden en kansen binnen Google Ads.

               Fout: Contact formulier niet gevonden.

               Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads?

               Hoe dit rendement vol toegepast kan worden voor jouw website? Of wil je gewoon even sparren met een ander brein? Dat kan! Vul het contact formulier vrijblijvend en volledig in en er zal binnen 48 uur contact met jouw opgenomen worden.

                 

                Zin in een kop koffie of iets anders?

                Kom gezellig bij ons langs op gesprek voor een kop koffie, kop thee of iets anders. Wij gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en wat voor jou als ondernemer wel of niet kan werken.