Adverteren op YouTube

Adverteren op YouTube

Zorg dat u gezien wordt op de plekken waar iedereen kijkt. Er is meer mogelijk dan alleen video’s publiceren op YouTube. Met YouTube advertenties kunt u potentiële klanten bereiken en hen aansporen om actie te ondernemen wanneer ze de video’s op YouTube zoeken of bekijken.

Bezoekers YouTube

Wereldwijd wordt YouTube elke maand door 1,8 miljard ingelogde gebruikers bezocht. Elke dag bezoeken ruim 1 miljoen Nederlanders YouTube. Gebruikers kijken dagelijks meer dan een uur naar YouTube-content op hun mobiele apparaat.

YouTube advertentie video inzetten

Er zijn tal van opties met betrekking tot het adverteren op YouTube. Een van de grootste voordelen van YouTube is het enorme bereik. De afgelopen twee jaar is het aantal kleine en middelgrote bedrijven dat op YouTube adverteert, verdubbeld. Er wordt bij de inzet van een YouTube advertentie vaak gedacht aan hoge kosten, ook voor het maken van een advertentie video. Toch hoeft een YouTube advertentie geen hoge kostenpost te zijn. 

Dankzij online beheer heeft u met uw videomarketing campagne de mogelijkheid om de gewenste doelgroep te bereiken. Met name jongeren kijken nauwelijks TV, zij gebruiken YouTube en andere videokanalen waarop zij zeer rendabel te bereiken zijn. Er zijn 3 soorten advertenties, namelijk:
– In-Stream advertentie
– Display advertentie
– Bumper advertentie

In-Stream advertentie

In-Stream advertenties worden voorafgaand, tijdens, of na afloop van een YouTube video getoond. Bezoekers hebben hierbij de keuze om de gehele advertentie af te kijken of om deze na 5 seconden weg te klikken. Als adverteerder betaal je pas wanneer een kijker 30 seconden van de video bekeken heeft of de advertentie helemaal af kijkt als deze korter is dan 30 seconden. Dit biedt goede mogelijkheden om, voor een relatief lage investering, je video bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Het succes van deze vorm van adverteren op YouTube is erg afhankelijk van de lengte van de video. Een video van 15 seconden zal vaker helemaal bekeken worden, waardoor het duurder gaat worden. Aan de andere kant gaat een video van 2 minuten al snel vervelen.

Display advertentie

Display advertenties zijn videoadvertenties die tevoorschijn komen in het zoekresultaten op YouTube. De advertentie bestaat uit een stukje tekst en een stilstaand beeld van de video. U betaalt bij display video advertenties enkel wanneer bezoekers op uw advertenties klikken en dus besluiten uw video te bekijken.

Targeting voor deze advertentievorm kan alleen op basis van zoekwoorden. Hou hierbij rekening met het feit dat mensen op YouTube minder specifiek zoeken dan op Google. Kies hier dus voor redelijk algemene zoektermen. Het is mogelijk om te bekijken hoe de verschillende zoektermen presteren.

Bumper advertentie

Een bumper advertentie is een maximaal 6 seconden durende video advertentie die niet overgeslagen kan worden. De advertentie moet helemaal bekeken worden voordat er verder naar de video gekeken kan worden. U betaalt hier per bekeken video advertentie, de kosten kunnen hierbij snel oplopen.

Advertentie video maken

Beschikt u niet over een advertentie video? Geen probleem! YouTube helpt u bij het maken van een aantrekkelijke advertentie video. Dit kan gemakkelijk via uw telefoon of met behulp van een professional van YouTube.

Targeting

U hoeft uw advertentie niet aan iedereen te laten zien. Zorg dat de mensen die waarschijnlijk interesse hebben in uw aanbod de advertentie te zien krijgen. Alle doelgroepen zijn te vinden op YouTube. Er kan heel gericht worden geadverteerd op YouTube. Als adverteerder bij YouTube heb je de keuze uit een groot scala targetingopties, zoals:
– Demografische factoren
– Onderwerpen
– Zoekwoorden
– Plaatsingen
– Videomarketing

Naast targeting op geslacht, leeftijd en zoekwoorden zijn er ook vele mogelijkheden om te targeten op het type video dat bekeken wordt of het interessegebied van de bezoekers. 

Tips voor uw advertentie video

Bijna iedereen heeft dagelijks te maken met YouTube advertenties. Als adverteerder is het daarom de kunst om je te onderscheiden van de rest. Zorg ervoor dat uw video mensen aanspreekt. Zorg daarom altijd voor een goede dosis creativiteit.

Het is belangrijk dat u de mensen boeit in de eerste 5 seconden van uw video. De ideale lengte van een YouTube advertentie video is tussen de 15 en 20 seconden. Nog enkele tips voor het maken van een goede advertentie video:
– Begin met een opvallende trigger in de eerste vijf seconden
– Denk na over de verschillende elementen in een video, en waar deze staan. Denk dus na over de skip button, cards en eventuele overlays.
– Zorg dat het logo altijd duidelijk in beeld staat
– Besteed aandacht aan de omschrijving en tags van een video, dit is ook handig voor de organische vindbaarheid

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.