Domain Autority verbeteren?

Wat is “Domain Autority”?

Moz Rank Domain Authority

Domain Authority is een score die de autoriteit van een website aangeeft. Deze score is ontwikkeld door Moz en geeft aan hoe goed een website zal scoren in Google. Deze score wordt berekend aan de hand van diverse indicatiepunten en komt uit op een cijfer tussen de 0 en 100.
Om beter gevonden te worden in Google is het dus heel belangrijk om je Domain Autority te verbeteren.
Het hoogst haalbare is een score van 100, Alleen Google behaald zo’n inmense score. De DA wordt regelmatig geupdate, waardoor het kan zijn dat de score van jouw website veranderd. Hoe lager jouw DA score is des te makkelijker is het om te stijgen. Een stijging van 20 naar 30 zal sneller behaald worden dan een stijging van 60 naar 70.

Page Authority
Een ander beoordelingsvorm dat Moz heeft gelanceerd, is Page Authority. Het verschil met DA, is dat deze score niet voor de gehele website van toepassing is, maar voor iedere pagina op de website anders is.

Om de DA en PA van je website te bekijken, kun je de gratis tool van moz gebruiken.

5 belangrijke tips om naar een hogere DA en PA score te komen

Nu we weten wat deze scores zijn, is het belangrijk om een zo hoog mogelijke score voor je website te verkrijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, vind je hieronder een aantal tips, die ervoor zorgen dat je de Domain Autority kan verbeteren.

Tip 1) Kies een domeinnaam met een hoge leeftijd:
Een domeinnaam die al enige tijd bestaat en niet meer dan 15 karakters bezit zal een hogere score ontvangen dan een domeinnaam die nieuw en langer dan 15 karakters is.

Tip 2) Zorg voor relevante inkomende links naar je website:
Door relevante inkomende links te genereren, neemt de DA van je website toe. Let er wel op dat je niet blindelings jouw domeinnaam overal achterlaat. Om een hogere DA score te verkrijgen dien je te linkbuilden met hoge kwaliteit links.

Tip 3) Schrijf sterke, informatieve teksten:
Sterke, informatieve teksten op een website, zijn van essentieel belang. Zodra je regelmatig nieuwe pagina’s schrijft van meer dan 1.000 woorden, voorzien van een degelijke On-page SEO en relevante informatie, zal dit een positieve invloed hebben op jouw DA.

Tip 4) Heldere websitestructuur en sterke links:
Door een heldere navigatie binnen je website te hanteren en relevante koppelingen te maken naar pagina’s en artikelen over hetzelfde onderwerp, kun je zorgen voor sterkere links op je website. Maak hierbij gebruik van beschrijvende anchor teksten en Breadcrumbs (broodkruimels) om de structuur van de website te verduidelijken.

Tip 5) Zorg voor meer Sociale koppelingen:
Er wordt tegenwoordig zeer veel waarde gehecht aan Social Media. Dat betekent dat het aantal Google +1’s, Twitter Re-Tweets en Facebook Likes, erg belangrijk zijn. Door te zorgen dat de inhoud van je website meer wordt opgemerkt door authentieke gebruikers van Social Media (dus geen bots), kun je ervoor zorgen dat de DA van je website toeneemt.

Bovenstaande tips zullen je helpen om jouw DA score van je website te verbeteren. Zodra je een DA van 25 of hoger hebt bereikt, zul je merken dat jouw website aanzienlijk beter vindbaar word in Google en het aantal bezoekers op je website toeneemt.

Voor meer informatie over het verbeteren van jouw Domain Autority kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Megafoon

Neem contact op met onze SEO specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis website scan en SEO advies
* voor nieuwe SEO klanten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.