Wat is Google Shopping?

Wat is Google Shopping?

Je kan er eigenlijk niet meer omheen want bij zo’n beetje elke zoekopdracht verschijnen ze: de Google Shopping resultaten. Het komt dan boven de zoekresultaten te staan of aan de zijkant. Wat het precies inhoudt en hoe het werkt dat lees je hier.
Voorbeeld Google Shopping

Maar wat is Google Shopping precies?

Google shopping wordt gebruikt voor het promoten en verkopen van producten in google. Het is een onderdeel van zoekmachine adverteren. Je betaalt net als bij andere advertenties per keer dat er op wordt geklikt.

Eigenlijk moet je Google Shopping zien als een handige manier om jouw producten op een overzichtelijke wijze te laten etaleren aan de gebruiker. Voorheen moest je gebruikers met een tekstadvertentie zien te verleiden naar jouw webshop. Nu kan je in één oogopslag een beeld geven wat je te bieden hebt. Dit is al met al een hele drempel minder.

Google heeft ook een tabblad waar je enkel naar producten kan zoeken.

Hoe werkt Google Shopping?

Iemand die opzoek is naar een bepaald product voert een zoekterm in op Google. Vervolgens toont Google een overzicht met verschillende aanbieders van het product waarvan Google denkt dat jij het zoekt. De advertentie bestaat uit een afbeelding. Naast deze afbeelding vind je de titel van het product, de naam van de webshop en de prijs van het product. Hierdoor weet een potentiele klant direct of het product past bij waar hij of zij naar opzoek is. Je kan op deze manier gemakkelijk prijzen vergelijken van de verschillende webshops en vervolgens kun je doorklikken naar de pagina van de site zelf.

Redenen om Google Shopping te gaan gebruiken:

• Je producten kunnen direct weergegeven worden aan gebruikers die jouw product zoeken.

• Een Google Shopping advertentie verteld meer dan een tekstadvertentie.

• Google Shopping kosten liggen lager per klik dan bij de zoekadvertenties.

• Google Shopping zorgt voor kwalitatief verkeer

• Met Google Shopping kun je het aanbod op de webshop en winkel promoten. Ook kan je meer verkeer naar je website genereren.

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.