Wat is Linkbuilding?

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een methode om websites hoger in Google te krijgen. Meer weten over linkbuilding klik dan hier.

Externe Linkbuilding

Om hoger in Google te komen heeft uw website autoriteit nodig. Dit bouwt u op door te linkbuilden. Simpel gezegd is dit het verkrijgen van links op relevante websites die verwijzen naar uw website. Mensen denken nog wel eens hoe meer links naar de website, hoe beter dit is voor Google. Dit is niet waar, het gaat namelijk om de kwaliteit van de links.

Linkprofiel

Een goed linkprofiel is erg belangrijk. Maar wat is een goed linkprofiel? Een goed linkprofiel bevat allerlei verschillende links naar een website. Links vanaf zakelijke websites, partnerwebsites, social media, startpagina’s en ga zo maar door. Vaak word er niet naar de ankertekst gekeken, dit is wel heel belangrijk voor een goed linkprofiel. De ankertekst is het stukje tekst waaraan de link gekoppeld is.

Follow link

Er bestaan follow links en no-follow links. Een follow link is een link die gevolgd word door de zoekmachines van Google. Hoe vaker er kwalitatieve websites (follow links) naar uw website linken, hoe meer extra waarde u ontvangt om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Elke keer als u een kwalitatieve backlink ontvangt, krijgt de website een kleine SEO boost. Hier geldt dus ook hoe beter de website is die naar uw website linkt, hoe groter de SEO boost is.

No-follow link

Een no-follow link is een link die niet gevolgd word door de zoekmachines van Google en waar geen SEO waarde aan wordt doorgegeven. No-follow links zijn in het leven geroepen voor blogs om te voorkomen dat personen spam-berichten met links zouden achterlaten en daarvan zouden kunnen profiteren. Meer weten over Follow en No-Follow links? Neem dan direct contact op.

Wat kunt u doen?

– Zorg voor linkruil met partners en derden
– Start met het maken van blogs
– Meld uw bedrijf aan bij (gratis) online bedrijvengidsen
– Vraag links aan bij relevante startpagina’s
– Schrijf en gast blog voor externe websites
– Zorg voor goede content op uw website
– En nog veel meer

Wilt u ook weten wat Linkbuilding voor uw website zou kunnen betekenen?

Bent u geïnteresseerd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan met gratis SEO website scan of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Megafoon

Neem contact op met onze SEO specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis SEO website scan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.