Webdesign trends 2020

Webdesign trends 2020


Je merk versterken en nieuwe klanten trekken dat doe je onder andere met een inspirerende website. Een website bestaat meestal uit meerdere pagina’s die onderling verbonden met elkaar zijn, het is van belang dat een website doeltreffend en functioneel is. Via je website laat je zien wie je bent en welke producten of diensten je aanbiedt. De website moet direct een goede eerste indruk overbrengen naar de bezoeker, als je doelgroep de website eenmaal bezoekt dan is het natuurlijk belangrijk om haar daar te houden. Iets wat vast staat is dat het met de dag moeilijker is om mensen naar je website te halen. Het is daarom van belang dat je website goed vindbaar is in Google. Hoe dat werkt dat lees je hier.

Wat is webdesign?

Webdesign is het vormgeven en ontwerpen van een website op het internet. Deze term wordt vaak in een bredere zin gebruikt. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen webdesign, dat zicht richt op de voorkant van een website (Front-end) en Webdevelopment. Hier wordt het technisch ontwikkelen van een website mee bedoelt, dat vindt zich plaats op de achterkant van een website (Back-end). Dit wordt in twee termen genoemd omdat dit vaak niet door dezelfde persoon gedaan wordt.

Dit zijn de webdesign trends van 2020

Webdesign is voortdurend in beweging maar waar moet je echt aan denken of op inspelen als je bezig bent met webdesign? De 6 trends van 2020 lees je hier.

1. Dark mode

Iets wat in 2019 helemaal viral ging was het Dark mode op telefoons en laptops. Dark mode geeft witte vlakken automatisch donker. Met Dark-mode creëer je rust voor je ogen en kun je nog meer genieten van alle online content. Ook bespaart Dark mode energie en kan je uren langer door. Dit is iets wat we in 2020 nog veel vaker gaan tegen komen.

2. Mobile- first

Voor een optimale ervaring wordt voor de mobiele weergaven vaak een volledig aangepaste styling gebruikt. De mobiele ervaring voelt, werkt en reageert anders dan een desktop versie. Afbeeldingen moeten daarom ook qua formaat en bestandsgrootte worden afgestemd op mobiel. Zorg er dus voor dat je website voldoet aan de mobiele eisen.

3. Unieke illustraties

Afbeeldingen en video’s zijn manieren om je website op te leuken of om een stuk tekst te ondersteunen door te laten zien wat je vertelt op de pagina. Ook kan je ze inzetten door een unieke manier karakter te geven aan je pagina of bedrijf. Het gebruik van illustraties op je websites is enorm aan het toenemen. Je hebt illustraties in verschillende vormen en stijlen. Er zijn twee stijlen die flink in opkomst zijn: 3D en Isometric. Hieronder vertel ik jullie in het kort wat meer over deze stijlen.
3D: Over het algemeen zijn websites vaak erg plat hierdoor zijn de website ook minder uitnodigend. Door diepte aan je website toe te voegen kan je meer focus creëren op je producten of diensten. Wat ook goed werkt om nog meer op te vallen is door de kleuren van je huisstijl hieraan toe te voegen. Het voordeel van 3D illustraties is dat 3D een duidelijker beeld geeft dan 2D.
Isometric: Dit is een vorm van 3D alleen dan zonder perspectief. Het voordeel ten opzichte van 3D is dat het eenvoudiger te realiseren en bewerken is.

4. Asymmetrische layouts

De tijd van perfecte symmetrisch layouts is voorbij. Met asymmetrische layouts kun je je gemakkelijk onderscheiden en krijgt je website een unieke toon. Deze trend is in 2017 gestart en is nog steeds aan het groeien.

Micro animaties

5. Kleine animaties

Dit worden ook wel micro-animaties genoemd. Hierdoor maak je je website veel minder stijf. Animaties zorgen voor een betere gebruikservaring.Een voorbeeld hiervan kan zijn een pijl die je laat zien dat je verder moet scrollen. Animaties zijn een goede toevoeging voor je website je kan de gebruiker doelgericht een richting opsturen. Ook laat je de gebruiker direct resultaat zien van een actie.

6. Opvallende kleuren

Met opvallende contrastrijke kleuren combinaties kan je goed opvallen en onderscheiden tussen alle andere websites. De ‘Bold colours’ trend maakt het mogelijk om je met felle kleuren te onderscheiden. We verwachten dat deze trend nog wel even meegaat.

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.