Wat is Google Ads

Google staat bekend als een PPC netwerk, adverteerders betalen Google voor het tonen van advertenties aan relevante bezoekers die geïnteresseerd zijn in hun product of service. Dit wordt gedaan door het unieke filter systeem van Google die bezoekers advertenties toont gebaseerd op de zoekwoorden die ze gebruiken.

De positie van een advertentie wordt bepaald door het biedt systeem van Google. Minder populaire zoekwoorden hebben vaak minder advertenties, wat dus ook minder competitie betekend. Hierdoor zal de prijs lager liggen dan bij een veel gebruikt zoekwoord. Ook kunnen zoekwoorden met veel biedingen meerdere pagina’s gebruiken om advertenties te tonen.

 

Voordelen van Google Ads

Het bereik van Google

De zoekmachine van Google verwerkt meer dan 5 miljard zoekopdrachten per dag. Veel van deze zoekopdrachten gaan over problemen waar uw bedrijf een oplossing voor kan bieden. 4

Intentie van bezoekers

Het grootte verschil tussen Google en andere advertentie vormen zoals het adverteren op sociale media is hun intentie.

Op sociale media, bijvoorbeeld, mensen willen geen advertenties zien. Ze zijn niet opzoek naar oplossing voor problemen in hun dagelijkse leven. Als u adverteert naar iemand die dat niet wilt is er een grootte kans dat de advertentie wordt genegeerd.

Het zoek netwerk van Google zorgt dat u wel adverteert naar mensen die een oplossing nodig hebben. U adverteert naar iemand die iets specifieks zoekt.

Resultaten

Het is lastig om iets te optimaliseren als er geen resultaten te zien zijn. Gelukkig maakt Google Ads alles eenvoudig en makkelijk te begrijpen. Veel informatie zoals kliks, impressies, zoekwoorden en het budget is in Google Ads te zien. Voor nog gedetailleerdere informatie kunt u Google Analytics integreren. Hierdoor kunt u precies zien hoe bezoekers zich gedragen, van de linkjes waar bezoekers op klikken tot hoelang ze op uw site aanwezig zijn geweest.

Naamsbekendheid

Zodra mensen Google Ads horen denken ze snel naar het trekken van bezoekers door middel van PPC advertenties. Maar, Google advertenties zijn veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Ze kunnen perfect gebruikt worden om de naamsbekendheid te vergroten.

Door middel van het Google zoeknetwerk, zelfs als potentiële klanten niet klikken, zullen ze wel uw naam, slogan en wat u te bieden heeft zien. Ook kunt u het Google display netwerk gebruiken om dit op een visuele manier te doen.

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.