Google AdWords Campagne

Google AdWords Campagne

Google AdWords is een doeltreffend marketinginstrument waarmee u uw doelgroep snel bereikt en prikkelt tot conversie. Een Google AdWords campagne opzetten is geen hogere wiskunde, maar vraagt wel een flinke tijdsinvestering als u het goed wilt doen. Iedereen kan het, maar veelal ontbreekt de tijd om handigheidjes aan te leren en de ontwikkelingen van nieuwe mogelijkheden bij te houden.

De voordelen van goede Google AdWords campagnes

– Website is direct beter vindbaar op Google
– Verhoogt het aantal bezoekers
– Verhoogt het aantal verkopen / leads uit uw website
– U betaalt alleen voor de clicks
– Resultaat is meetbaar en inzichtelijk
– Inzicht in wat uw campagne kost en ook wat deze u oplevert
– Uw Google AdWords campagne draait altijd rendabel

De Google AdWords campagne instellingen

Netwerken: Kies de netwerken waarop u wilt adverteren die passen bij het doel van uw campagne.

Apparaten: Kies de apparaten waarop u uw advertenties wil weergeven.

Instellen dag budget: Google geeft adverteerders de mogelijkheid om een dag budget te bepalen. Als het dag budget op is, wordt de advertentie niet meer vertoond.

Locatietargeting: Google biedt de mogelijkheid om advertenties in een bepaald gebied te laten vertonen. Hierdoor kan een specifieke doelgroep bereikt worden.

Targeting op taal: door te adverteren op meerdere talen worden de advertenties vertoont aan mensen met een Google account in de betreffende taal.

Advertentieplanning: het is mogelijk om de Google AdWords campagne instellingen zo in te stellen dat de advertenties alleen op bepaalde tijden worden vertoond.

Weergavesnelheid: Kies voor versnelde of voor standaard weergave. Door versnelde weergave kan uw dag budget al vroeg op de dag op zijn.

Biedstrategie: Kies bij aanvang van een campagne voor handmatige CPC. U heeft dan zelf controle over de biedingen.

Advertentie groepen

Elke campagne bestaat uit een aantal advertentiegroepen die elk een groep van woorden bevatten. Elke advertentiegroep bevat een aantal advertentieteksten.

Een goede indeling van de advertentiegroepen zorgt ervoor dat de advertentieteksten specifieker op de zoekwoorden kunnen worden gericht. Dit zal uiteindelijk leiden tot een hogere relevantie voor de gebruiker. Google beloont campagnes met een hoge relevantie met een goede kwaliteitsscore wat resulteert in lagere klik prijzen. Een goede advertentietekst is specifiek gericht op de woorden in de betreffende advertentiegroep. Elke advertentiegroep heeft zijn eigen advertentieteksten.

Doelen

Het is belangrijk om voorafgaand doelen te stellen. Wanneer u doelen heeft opgesteld kiest u binnen uw AdWords account voor de juiste type campagne. Kies een campagne die ervoor gaat zorgen dat uw doel behaald gaan worden.
Mogelijke concrete doelen kunnen zijn:

  • Zo veel mogelijk klikken naar de website realiseren tegen € X per maand.
  • Zo veel mogelijk conversie behalen tegen € X  per conversie
  • Branding, zo veel mogelijk zichtbaarheid tegen maximaal € X CPM

Extensies

Extensies maken het mogelijk om uw reguliere Google-advertentie uit te breiden met aanvullende informatie, zodat het voor uw doelgroep aantrekkelijker wordt om voor uw bedrijf te kiezen. Over het algemeen hebben de extensies een positieve invloed op de prestaties van je advertenties en verhogen ze de CTR, mits u goed gebruik maakt van de extensies.

Sitelink extensie: Zijn ervoor bedoeld om een verdieping van het assortiment weer te geven in klikbare linkjes.

Highlight extensies: Zijn bedoeld om aan te geven wat de unique selling points (USP’s) van het bedrijf zijn.

Extensie voor website-informatie: Deze extensie ie bedoeld om de gebruiker op de hoogte te brengen van wat hij op de site kan verwachten.

Oproep extensie: Deze extensie geeft de mogelijkheid om uw telefoonnummer te tonen in een advertentie, zodat potentiële klanten u direct kunnen bellen.

Berichten extensie: Met de berichten extensie geeft u potentiële klanten de mogelijkheid om met een druk direct een sms naar u te sturen, om zo in contact te komen.

Locatie extensie: Door uw Google Mijn Bedrijf account te kopellen aan AdWords, is het mogelijk om uw locatie te vertonen in een AdWords advertentie.

Prijs extensie: Met behulp van een prijsextensie kunt u potentiële klanten informeren over de exacte prijzen van de producten die u aanbiedt.

App-extensie: Indien u een mobiele applicatie heeft dan is het mogelijk om deze te promoten in een advertentie, om zo meer downloads te behalen.

Promotie extensie: Als u een speciale actie heeft denk aan bijvoorbeeld een voorjaarskorting dan kunt u dit promoten die een promotie extensie.

Niet elke extensie hoeft relevant te zijn voor uw bedrijf. Zo heeft een locatie extensie weinig toegevoegde waarde indien u enkel via internet producten verkoopt.

Meest gemaakte fouten bij een Google AdWords campagne

Er worden veel fouten gemaakt bij een Google AdWords campagne, deze fouten zorgen vaak voor onnodige kosten. Meest gemaakte fouten bij een Google AdWords campagne zijn:

– Geen strategie en (advertentie) doelstelling
– Geen budget toewijzen aan campagnes
– Geen einddatum aan een AdWords campagne
– Te veel zoekwoorden in één advertentiegroep
– Adverteren in het zoeknetwerk met display select
– Het niet toevoegen van uitsluitings zoekwoorden
– Het gebruik maken van het verkeerde zoekwoordtype
– Niet adverteren op uw eigen merknaam
– Het niet doortesten van de optimale advertentie positie
– te weinig op focus op geoptimaliseerde advertenties
– Het niet doormeten van conversies en in acht nemen van winstmarges
– Geen rekening houden met de life time value van jouw klanten
– Een te hoge verwachting van Google Ads

Hulp nodig?

Een correct opgezet en goed geoptimaliseerd AdWords campagne betaalt zich gegarandeerd terug. Heeft u hulp nodig bij uw Google AdWords campagne neem dan contact met ons op. In een vrijblijvende Google AdWords review kunt u samen met één van onze Google AdWords specialisten uw campagne door lopen. Geïnteresseerd? Klik dan hier!

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.