Google shopping uitbesteden

Wat is Google Shopping

Google shopping is populairder dan ooit. Veel mensen vragen zich af wat Google shopping nou eigenlijk is en wat er allemaal mogelijk is. Google shopping wordt gebruikt voor het promoten en verkopen van producten.

Google shopping is een onderdeel van zoekmachine adverteren (SEA). Het wordt gedraaid door Google Ads en het Google Merchant Center. De advertenties worden boven aan de pagina van Google weergegeven. De reclame bestaat uit een foto van het product, een beschrijving en de prijs van het product.

Hoe werkt Google Shopping

Google Shopping werk niet op basis van zoekwoorden, maar met een product feed. De product feed bestaat uit een foto, een beschrijving en een aantal attributen. Google bepaalt aan de hand van uw product feed, uw website en u biedingen of uw producten getoond worden.

Hoe ziet de potentiële klant Google Shopping

Wanneer iemand op zoek is naar een product voert diegene een zoekterm in op Google. Google vertoont verschillende aanbieders van het product. Op deze manier kan de potentiële klant gemakkelijk de prijzen van verschillende webwinkels vergelijken.

Kosten voor Google Shopping

Kosten voor een Google Shopping advertentie worden via het betalen per klik systeem bepaald. U betaald dus pas wanneer iemand op uw advertentie klikt. De aanbieder met de hoogste klik prijs staat vooraan.

Voordelen van Google Shopping

Via Google Shopping wordt het aankoopproces verkort en vereenvoudigd. Uw product is te zien bij de start van de shopping journey van de consument in Google. Daarnaast zorgt het voor een hoge kwaliteit leads.

Nadelen van Google shopping

Het uploaden van een product geeft veel werk. De prijzen zijn makkelijk te vergelijken, wanneer u niet de goedkoopste bent zal de bezoeker snel overstappen naar een concurrent.

Bent u benieuwd wat uw kansen zijn met Google Shopping. Neem contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen

Megafoon

Neem contact op met onze Adwords specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Nu met gratis €75,- advertentietegoed
* voor nieuwe Adwords accounts

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.