Wat is WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt bouwen en onderhouden. Vroeger begon WordPress als een simpel blogsysteem, de home pagina van de website was altijd de laatste blogpost. Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot het grootste CMS systeem wereldwijd.

Webhosting

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, ruimte, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Wanneer u een website heeft, dan staat deze meestal op een server met toegang tot het internet. Er zijn verschillende webhosting bedrijven die verschillende hosting pakketen aanbieden.

WordPress.com – WordPress.org

Er zit een verschil tussen WordPress.com en WordPress.org die u moet weten. WordPress.org is het open source CMS dat u gratis kunt downloaden en kunt gebruiken op uw eigen hostingpakket. Omdat WordPress het voor iedereen mogelijk wil maken om een website te lanceren bestaat er WordPress.com. Dit is een freemium service waar u gratis een website kunt maken op een sub domein van WordPress.com (bijvoorbeeld uwnaam.wordpress.com) u hoeft hiervoor dus niet bij een webhosting aangesloten te zijn.

WordPress website maken

Het is dus mogelijk om zonder WordPress kennis een website te maken. Er zijn veel websites en video’s die u helpen bij het maken van een WordPress website, maar voor een professionele website is er hulp nodig van een WordPress specialist.

WordPress specialist Almere

Wanneer u over weinig tijd beschikt en een professionele website wilt, is het verstandig om dit te laten doen door een WordPress specialist. Een specialist heeft kennis van het vak en weet alle technieken om uw website precies zo te maken zoals u dat wenst.

WordPress website laten maken Almere

Een WordPress website laten maken kan bij veel partijen, maar wanneer de website eenmaal online is moet deze nog onderhouden worden. WordPress onderhoud is voor iedere ondernemer aan te raden. Dit is vaak een groot probleem bij ondernemers. U bent vaak al druk met andere werkzaamheden voor uw bedrijf.

Het onderhouden van een WordPress website is erg belangrijk onder andere voor hackers. Het komt regelmatig voor dat er beveiligingslekken worden gevonden in scripts van WordPress-, plugings- of thema bestanden. Onze WordPress specialist uit Almere volgt de ontwikkelingen binnen WordPress op de voet en voorkomt hiermee dat u gehackt kan worden.

WordPress Thema’s

Een WordPress-thema is een reeks bestanden, ook wel een template genoemd. De templates bepalen hoe uw website er uit ziet. Een thema kan je website volledig veranderen. Er zijn voor WordPress duizenden thema’s beschikbaar. Met zo’n WordPress thema kun je binnen enkele seconden de hele website een nieuwe look geven. Er zijn gratis en betaalde thema’s.

WordPress Plugins

Een plugin is een aanvulling op de functionaliteit van uw huidige WordPress website. Hierbij kunt u denken aan functionaliteit voor een contactformulier, social share knoppen en een anti-spam. Er zijn tienduizenden gratis plugins die u via het WordPress dashboard eenvoudig kan installeren. Voor bijna elke denkbare functionaliteit is er wel gratis plugin beschikbaar.

Yoats SEO

De Yoast SEO WordPress plugin is enorm handig en geeft u goede inzicht in hoeverre een pagina op uw website is geoptimaliseerd voor Google. U moet de pagina wel zelf creëren, maar de plugin helpt u bij de zogeheten on page SEO.

WordPress Almere

Hulp nodig bij het onderhouden van uw WordPress website? Of beschikt u nog niet over een webiste en wilt u een WordPress website laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze WordPress specialist.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen

Megafoon

Neem contact op met onze WordPress specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.