> Home  > Wat zijn conversies?

Wat zijn conversies?

Wat zijn conversies?

Een conversie is de actie waarvan je wilt dat je bezoekers deze uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal keer dat het contactformulier is ingevuld of het aantal producten die er op jouw website zijn verkocht. Wanneer bezoekers overgaan tot een handeling op je website is dat een conversie. Een conversie wordt eigenlijk altijd in een percentage uitgedrukt (ratio). Als je bijvoorbeeld 100 nieuwsbrieven verstuurt en daardoor heb je vijf nieuwe aanmeldingen voor je evenement, dan is de conversieratio 5%.

Voorbeelden conversie:

• Inschrijven op een nieuwsbrief
• Een bepaalde tijd op een website blijven
• Een bepaald aantal pagina’s op een website kijken
• Een product of dienst kopen
• Contact opnemen

Twee soorten conversies

Je kan onderscheid maken in hard en zacht. Een zachte conversie is een vorm van conversie die indirect leidt tot een verhoging van de omzet. Een voorbeeld hiervan is het inschrijven voor die nieuwsbrief. Deze indirecte conversie kan er uiteindelijk wel voor zorgen dat de potentiele klant naar aanleiding van de nieuwsbrief overgaat tot een aankoop. Daar en tegen zorgt de harde conversie direct voor omzet. Bij een online bestelling is er meteen sprake van een klant die geld in het laatje brengt.

Conversie ratio

De conversie ratio is de verhouding tussen het aantal bezoeken op je website en het aantal behaalde doelen.

Voorbeeld:

Een webshop heeft afgelopen maand 500 bezoekers gehad. Daarvan hebben 130 bezoekers ook daadwerkelijk iets gekocht op de website. Dit is harde conversie. Het conversie ratio is dan 130 / 500 x 100% = 26%. Dat betekend 26% van het aantal bezoekers aan de webshop een aankoop heeft gedaan.

Hoe meet je de conversie?

Je kan conversies op verschillende manieren meten. De meest bekende manier is om gebruik te maken van de tool Google Analytics. Je kan uit Google Analytics zien waar de bezoeker van de conversie vandaan komt. Je kan ook zien hoeveel conversies je hebt gekregen vanuit je social media of Google Ads campanges en hoeveel je dit gekost heeft.

Conversie optimalisatie.

Hoe beter je conversie is hoe beter de resultaten zijn van je website. Veel eigenaren van webshops en websites focussen zich daarom ook op de conversie optimalisatie.

Bij conversie optimalisatie draait het om alle activiteiten die ondernomen kunnen worden om je bezoekers van je website de gewenste actie te laten uitvoeren. Het is eigenlijk een continu verloop van meten en bijstellen. Het is ook belangrijk om het gedrag van de bezoekers te onderzoeken naast de gegevens van Google Analytics. Je kan dan bijvoorbeeld heatmaps gaan maken. Hier kan je zien op welke knoppen en interne links je bezoekers klikken. Je kan dan zien of je call to action (CTA) op de juiste plek staan.

Je kan conversies op verschillende manieren optimaliseren.

Hieronder een aantal tips:
• Door het toevoegen van reviews, creeer je vertrouwen bij bezoekers van je website. Hierdoor zijn zij eerder geneigd iets te gaan kopen.
• Je kunt verschillende versies van een pagina tegen elkaar testen. Dit doe je door kleine veranderingen in
te brengen. Je komt er hierdoor achter welke versie het beste conversie oplevert.
• Voeg keurmerken toe als leverancier. Ook dit zorgt voor vertrouwen.
• Benadruk wat jouw bedrijf uniek maakt. En uiteraard welke voordelen je bedrijf biedt.
• Zorg voor een veilige website.

Chat openen
Vragen? WhatsApp met ons!
Hallo 👋

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

Benieuwd in de mogelijkheden van Google mijn bedrijf?

Wil je meer lokale klanten aantrekken? Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-vermelding met Advertise Solution! We zorgen ervoor dat je bedrijf opvalt in lokale zoekresultaten, met een volledig ingevuld profiel en positieve recensies. Maximaliseer je zichtbaarheid en groei je klantenbestand. Start vandaag nog met het benutten van de kracht van Google Mijn Bedrijf!

   

  Benieuwd in de mogelijkheden van Google SEO content?

  Wil je je online aanwezigheid versterken en meer bezoekers naar je website trekken? Kies voor de geoptimaliseerde SEO-content van Advertise Solution! Onze ervaren schrijvers creëren boeiende en relevante content die zowel zoekmachines als je doelgroep aanspreekt. Vergroot je zichtbaarheid en groei je bedrijf met onze professionele SEO-content!

    

   Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Remarketing?

   Bezoekers die eerder op je site waren terughalen? Dat kan met Remarketing. Wij helpen je herinneren aan jouw merk, zodat ze terugkomen om alsnog te kopen. Slim, hè. Weet je niet hoe je moet starten? Wij helpen je daarbij!

     

    Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Apps?

    Heb je een app die de wereld moet zien? Met onze Apps Campagnes krijgt jouw app de spotlight in Google. Meer downloads en gebruikers? Geen probleem met de hulp van Advertise Solution!

      

     Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Shopping?

     Online winkelen is hot, en met Google Shopping sta jij vooraan. Wij zorgen dat jouw producten uitblinken in Google’s Shopping resultaten, zodat klanten niet om je heen kunnens.

       

      Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads Display?

      Beeld zegt meer dan duizend woorden. Met onze Display campagnes laat je jouw advertenties schitteren op websites over het hele internet. Perfect om je merk te laten zien en nieuwe klanten te trekken.

        

       Benieuwd in de mogelijkheden van Google Analytics?

       Heb je je ooit afgevraagd hoe bezoekers jouw website gebruiken? Met Google Analytics duiken we diep in de data om te zien wat werkt en wat niet. We helpen je inzichten te verkrijgen om je website te optimaliseren, zodat je meer klanten aantrekt en behoudt. Met Advertise-Solution maak je slimme beslissingen gebaseerd op harde cijfer.

         

        Vraag vrijblijvend een analyse aan

         Wat voor gratis scan wil je?

          

          

         Vraag vrijblijvend een offerte aan

          Wil jij direct meer leads ontvangen in uw branche?

          Eenvoudig leads kopen Van schilder tot boekhouder, wij hebben de juiste professionals voor alles wat je zoekt. Ben jij een ondernemer en op zoek naar meer klanten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

          Fout: Contact formulier niet gevonden.

          Benieuwd naar de mogelijkheden?

          Content is key, letterlijk. Zo hebben wij ervaren dat goede content één van de belangrijkste factoren is om goed te ranken op Google. Benieuwd in de mogelijkheden voor jouw specifieke website en branche?

            

           Benieuwd naar de mogelijkheden?

           Wil je hoger scoren in zoekmachines en meer organisch verkeer aantrekken? Kies voor de professionele linkbuildingdiensten van Advertise Solution! We bouwen hoogwaardige backlinks van relevante en betrouwbare bronnen om je websiteautoriteit te vergroten. Verbeter je SEO en laat je bedrijf groeien met onze effectieve linkbuildingstrategieën!

             

            Benieuwd in de mogelijkheden van website optimalisatie

            Iedere ondernemer wilt dat zijn website gevonden kan worden door potentiële klanten. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is, is het optimaliseren van je website belangrijk. Maar wat houdt optimaliseren nou precies in?

              

             Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

             Met onze vrijblijvende SEO scan bekijken wij de huidige situatie van jouw website en maken wij gebaseerd op de data een gepaste rapportage met wat wij voor jou kunnen betekenen.

               

              Kom in contact om te starten met SEO

              Je wilt hoger op komen in google en het liefst al je concurrenten verslaan in de resultaten. Goed nieuws! Wij kunnen je daarmee helpen.

              Fout: Contact formulier niet gevonden.

              Kom in contact om jouw Google Shopping te verbeteren

              Geïnteresseerd of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van Google Shopping voor jouw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons.

                

               Kom in contact om jouw Google Ads te verbeteren

               Door middel van een gratis Google Ads review geven wij jou inzage in uw Google campagne en kun je besluiten om jouw campagne door ons te laten bewaken. Google Ads biedt altijd inzicht in de resultaten van de campagnes, waardoor wij jouw Google Ads campagnes kunnen verbeteren door bij te sturen en zo de beste resultaten te behalen.

               Fout: Contact formulier niet gevonden.

               Vraag nu onze gratis Google Ads review aan

               Ja, echt gratis. Het probleem is vaak dat de tijd en de kennis ontbreekt bij een gewone ondernemer voor een professionele Google Ads campagne en dat is zonde. Wij hebben daarom besloten om de Google Ads review geheel gratis aan te bieden. Zodat jij als ondernemer een beter beeld krijgt betreft de diverse mogelijkheden en kansen binnen Google Ads.

               Fout: Contact formulier niet gevonden.

               Benieuwd in de mogelijkheden van Google Ads?

               Hoe dit rendement vol toegepast kan worden voor jouw website? Of wil je gewoon even sparren met een ander brein? Dat kan! Vul het contact formulier vrijblijvend en volledig in en er zal binnen 48 uur contact met jouw opgenomen worden.

                 

                Zin in een kop koffie of iets anders?

                Kom gezellig bij ons langs op gesprek voor een kop koffie, kop thee of iets anders. Wij gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en wat voor jou als ondernemer wel of niet kan werken.